Krogar mot knark kampanj i Karlstad

Nu är det dags för polis, krögare och Karlstads kommun att skriva ett nytt Krogar mot knark-avtal för 2016-2018. Det tidigare avtalet har lett till ett ökat samarbete och det är nu dags att ytterligare förbättra arbetet i syfte att minska och försvåra användandet av narkotika i krogmiljö. De slumpmässiga drogtesterna som var på prov i förra avtalet var Krogar mot knark i Karlstad först med i den omfattningen. Testerna har nu blivit en självklar del i det förebyggande arbetet.

  I samband med avtalsskrivandet startar vi en kampanj som kommer att synas under hela året, säger Magnus Wallgren, samordnare för Krogar mot knark, Karlstads kommun.

Framgångsfaktor

          Samverkan är en framgångsfaktor. Det ska inte vara lätt att bruka narkotika på de krogar som är med i nätverket i Karlstad. Vi vill att våra gäster ska känna sig trygga och veta att vi aktivt arbetar mot narkotika hos oss, säger Henrik Olsson, krögare på Koriander.

          Tack vare samarbetet har vi idag en bra dialog med krogar och kommun, vilket gör att vi kan agera mer effektivt, säger Orla Kristofferson, lokalpolisområdeschef.

2371230

Länkar från pressträff i Karlstad 28 april.
http://nwt.se/karlstad/2016/04/28/kampen-mot-knarket-fortsatter

http://nwt.se/karlstad/2016/04/28/kokainet-okar-i-karlstad

http://www.vf.se/nyheter/karlstad/samarbete-ska-minska-knarket-pa-krogen

allakrogar camilla stortavlor   henrik

Krogar mot knark 2016

KMK bildar nationell förening

Krogar mot knark arbetar nu för att bilda en förening eftersom vi inte får några ekonomiska medel från nationell nivå längre. Lennart driver processen och har hållit förberedande möten och utgångsläget är positivt. Det är svårt att sia om ett tidsperspektiv utan idag gäller fortfarande ”under 2016” Tills föreningen är bildad och uppdrag framtagna, så får alla kommuner i nätverket fokusera på det lokala arbetet och de regionala indelningarna. I nuläget driver Lennart processen med KMK och Magnus Wallgren tar ansvaret för hemsidan och facebook för att informera kontinuerligt om läget. Nu krigar vi på och ser fram emot ny utmaningar och målsättningen är att göra Krogar mot knark till ett ännu starkare varumärke. Att bilda en stark förening där vi får med viktiga aktörer med manat gör att vi ser ljust på framtiden för Krogar mot knark.

AKTUELL INFORMATION KROGAR MOT KNARK

Hör gärna av er till nedanstående om det är något ni undrar över.

Kontaktpersoner: 

Nationell samordnare:Lennart Johansson, Lennart@krogarmotknark.se tfn: 0705-267537

Hemsida och Facebook: Magnus Wallgren, Magnus.wallgren@Karlstad.se tfn: 070-6146353

 

 

Krogar mot Knark till Östersunds kommun.

980                                                                                                                                                                                                                                                                     Bildtext: Micke Eriksson, Marité, Johnny Jonsson, Plaza och Jessica Scott, Oscars, var de tre första att få ta emot en plakett som bevis för certifieringen mot narkotika.

3639265_2048_1152

Den 1 februari bjöd Östersunds kommun in till pressträff med anledning av certifiering av Krogar mot knark krogar. På pressträffen presenterades de certifierade krogarna och hur planerna ser ut framåt för Krogar mot knark i Östersund.  I de bifogade länkarna kan du läsa mer från pressträffen. Vi hälsar Östersunds kommun varmt välkomna.

http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/sa-ska-knarket-bort-fran-krogarna-i-ostersund

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=78&artikel=6358512

Pressinbjudan:

Pressutskick

Stort intresse av årets sociala medier kampanj

Vi fick in 101 motiveringar till tävlingen, 2 190 gilla och 4 529 inläggsklick på våra annonser. Krogar mot knarks facebook sida ökade med 384 nya gilla markeringar. Tack till alla kommuner och tävlingsdeltagare som var med och satte KMK på Sverigekartan. Det stora genomslaget visar att vi valde rätt genom att använda de sociala medierna. Här kommer några dokument där ni kan se tävlingsbidrag, facebook annonsernas genomslag samt  ett axplock från det pressarbete som gjorts ute i landet i samband med årets kampanjhelg 29-30 maj. Ha en fortsatt trevlig sommar önskar Krogar mot knark.

kaboompics.com_Girl using iPhone mobile

  kampanjredovisning facebook 2015  Tävlingsbidrag KMK tävling 2015   Några länkar från årets kampanj 2015

 

Dags att anmäla sig till årets konferens! Gör det nu!

SONY DSC

Här kommer sista påminnelsen om att anmäla sig till KMK konferensen 5-6 oktober. Anmälningstiden för er som önskar boende går ut imorgon den 30/6. Styrgruppen har fått ett tydligt besked från Folkhälsomyndigheten inför framtiden. Vi kommer att presentera ”framtiden” på konferensen. En framtid som bygger de önskemål som framfördes vid samordnarträffen i Stockholm i december 2014. Vi kommer också att presentera en ansökan om medel vi kommer att söka för att ”mäta” en eller flera effekter av metoden.

Anmälan till konferensen görs till maria.asklund@kristianstad.se

Konferensprogram 2015 – läs mer och anmäl dig till två givande dagar i Stockholm

IMG_3262

http://www.krogarmotknark.se/site/wp-content/uploads/2015/05/Konferensinbjudan-2015-1.pdf

 

Sista chansen! Tävla om Way Out West biljetter

annons 6

Tack för alla tävlingsbidrag och engagemang i vår nationella kampanj. Nu är det sista chansen för er som vill vinna festivalbiljetter till Way Out West i Göteborg den 13-15  augusti. På söndag den 28 juni är det sista tävlingsdagen. Det enda du behöver göra är att förklara varför du stänger Affe, Brasse eller Maja ute. Tävlingen riktar sig till dig som är 18 år och äldre. Inlägg som inte har med tävlingen att göra enligt tävlingsreglerna kommer vi att ta bort. (Se Tävlingsreglerna)

Krogar Mot Knark är ett nationellt nätverk bestående av representanter från krogar och myndigheter i ett flertal kommuner. Genom Krogar mot Knark arbetar krögare, kommun och polisen tillsammans för att minska och försvåra användandet av narkotika i krogmiljö.

Tävlingsregler:

Tävlingen arrangerar av Krogar mot knark och avslutas 2015-06-28. Den som har den bästa motiveringen vinner 2 festivalbiljetter (värde 3 880 kr) till Way Out West i Göteborg den 13-15 augusti. Biljetter ger inträde till festivalområdet alla 3 dagar. Åldersgräns 18 år. Juryn består av representanter för Krogar mot knark. Juryn består av representanter för Krogar mot knark. Juryn beslut kan inte överklagas. Vinnaren utses och meddelas personligen via facebook cirka en vecka efter att tävlingen avslutats. Aktiva inom krogar mot knark samt deras familjemedlemmar får inte delta i tävlingen. Tävlingsmaterialet kan komma att användas i marknadsföringssyfte. Genom att delta i tävlingen accepterar du samtliga tävlingsvillkor. Eventuell vinsskatt betalas av vinnaren.

Inlägg i tävlingen som inte har med tävlingen att göra, är stötande, uppviglande eller som kränker den enskildes integritet kommer att tas bort från tävlingen. Vi tillåter inte heller inlägg som har ett tydligt marknadsföringssyfte. Tävlingen och sidan är inte en arena för politiska diskussioner.

Ny föreläsare på årets konferens.

Ali-2011-09-13-800x533

Hej!

Vi har gjort en förändring i programmet då Martin Johansson, ordförande och verksamhetsansvarig för KRIS i Göteborg har lämnat återbud.  Ny föreläsare blir Ali Renuanen ordförande i KRIS Stockholm.

Här kommer en kort presentation av Ali. Vi välkomnar honom till konferensen den 5 oktober på Quality Hotel Friends.

Jag heter Ali Reunanen och jag levde ett fantastiskt liv med att ha arbetat på ett flertal kända krogar i Stockholm som dörrvakt under en tioårs period, jag har arbetat med kända artister och turnerat runt hela världen. Jag har arbetat med musik och film i Hollywood och som det ser ut så har jag haft ett fantastiskt lyckat liv.

Men jag lyckades förstöra allt som var bra i mitt liv och den 1:a april 1994 så hände något som förändrade hela mitt liv……

Idag är jag ordförande i KRIS Stockholm och Vice förbundsordförande i KRIS. Jag är idag utbildad alkohol och drogterapeut och har arbetat med missbruk och kriminalitet i 18 år. Jag har varit med i KRIS sedan starten 1997 och fått förmånen att se en fantastisk organisation växa som hjälper människor som hamnat i missbruk och kriminalitet.

 

Årets konferens 2015

Årets föreläsare 2015

c-christoffer_0

Christoffer Bohman kommissarie, polisen Stockholm

Hur ser användandet av narkotika ut på krogen idag? Vilka nya preparat är det som florerar i samhället i allmänhet och på krogen i synnerhet? Anabola androgena steroider (AAS) kopplas inte sällan ihop med våldsbrott. Hur påverkas gäster och krögare av personer som använder AAS tillsammans med alkohol eller andra droger på krogen?

1236170426

Sven Alhbin, mångårig chef för spaningsroteln, narkotikaroteln och Länskriminalpolisen i Västra

I storstäderna har skottlossningarna avlöst varandra de senaste åren och gängstriderna har varit många. Under året har polis och åklagare sida oroats över det ”tysta samhället”, där få vågar vittna och berätta vad det sett eller varit med om. Sven Alhbin är en uppskattad föreläsare med många års erfarenhet av kriminalitet och narkotikaproblematik och ger här sin berättelse av ett Sverige i förändring.

 

645@70

Martin Johansson, ordförande och verksamhetsansvarig KRIS Göteborg

Att gå i livets hårda skola och få sin ”utbildning” i fängelset. Under 20 år levde Martin Johansson från Göteborg som kriminell. Efter ett liv kantat av kriminalitet och missbruk valde han att ta kommandot i sitt liv och byta bana. 2009 var Martin med som mentor i Tv 4:s dokumentärserie ”Inlåst”.

IMG_9662-835x835

Jonas ”El Choco” Andersson

27-årige Jonas Andersson från Kungälv erbjöd sig, i ett desperat försök att bli av med sina skulder, att göra en affärsresa till Bolivia. Han åkte fast på flygplatsen med nästan tre kilo kokain i väskorna och hamnade på det ökända fängelset El penal de San Pedro.

Jonas Andersson berättar själv den fascinerande berättelsen om sin kamp för överlevnad i en galen och främmande miljö, om kärlek mot alla odds, och om ett land i uppror

Konferensprogram 2015 – läs mer och anmäl dig

http://www.krogarmotknark.se/site/wp-content/uploads/2015/05/Konferensinbjudan-2015-1.pdf

 

 

 

 

 

Årets konferens program 2015

Årets konferensprogram för den 5-6 oktober är nu klart.

En av årets föreläsare är Jonas Andersson från Kungälv ”El Choco”

Gå in och läs mer och anmäl dig/ er till två givande dagar.

Konferensinbjudan 2015 (1)

 

9789151848235_200_el-choco-svensken-i-bolivias-mest-okanda-fangelse