Krogar mot knark kampanj i Karlstad

Nu är det dags för polis, krögare och Karlstads kommun att skriva ett nytt Krogar mot knark-avtal för 2016-2018. Det tidigare avtalet har lett till ett ökat samarbete och det är nu dags att ytterligare förbättra arbetet i syfte att minska och försvåra användandet av narkotika i krogmiljö. De slumpmässiga drogtesterna som var på prov i förra avtalet var Krogar mot knark i Karlstad först med i den omfattningen. Testerna har nu blivit en självklar del i det förebyggande arbetet.

  I samband med avtalsskrivandet startar vi en kampanj som kommer att synas under hela året, säger Magnus Wallgren, samordnare för Krogar mot knark, Karlstads kommun.

Framgångsfaktor

          Samverkan är en framgångsfaktor. Det ska inte vara lätt att bruka narkotika på de krogar som är med i nätverket i Karlstad. Vi vill att våra gäster ska känna sig trygga och veta att vi aktivt arbetar mot narkotika hos oss, säger Henrik Olsson, krögare på Koriander.

          Tack vare samarbetet har vi idag en bra dialog med krogar och kommun, vilket gör att vi kan agera mer effektivt, säger Orla Kristofferson, lokalpolisområdeschef.

2371230

Länkar från pressträff i Karlstad 28 april.
http://nwt.se/karlstad/2016/04/28/kampen-mot-knarket-fortsatter

http://nwt.se/karlstad/2016/04/28/kokainet-okar-i-karlstad

http://www.vf.se/nyheter/karlstad/samarbete-ska-minska-knarket-pa-krogen

allakrogar camilla stortavlor   henrik